Zo maak je het perfecte fotoalbum

Niks is zo fijn om herrineringen terug te zien. Een fotoalbum kan een erg leuke manier zijn. Fotoboeken van elke vakantie, mooie momenten en ga zo maar door is echt iets leuks om te hebben. Door een digitaal of niet digitaal fotoboek bladeren is zo'n geweldige manier om speciale gebeurtenissen en herinneringen opnieuw te beleven. In dit artikel vind je meer informatie over het maken van een fotoalbum.

Waarom een digitaal fotoalbum maken?

Als je nog nooit online een digitaal fotoboek hebt gemaakt, is het een aanrader om eens te proberen. Als het gaat om het afdrukken van digitale foto's, nemen digitale fotoboeken aanzienlijk minder ruimte in beslag dan traditionele fotoalbums. Je kan boekontwerpen gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak en daarbij je creativiteitsspieren aanspannen
Digitale fotoboeken zijn geweldige cadeaus. Het is gemakkelijk om meerdere exemplaren van boeken te bestellen om als cadeau aan anderen te geven. Je kunt een digitaal fotoboek maken voor elk budget. Je hebt tegenwoordig ook sites die automatisch je gemaakte foto's in een album inladen. Dan ben je ook nog eens er totaal niet veel tijd aan kwijt.  

Stap-voor-stap guide

Je begint natuurlijk als eerst met het uitzoeken van de foto's die je in het fotoalbum wil hebben. Je kan daarna eventueel de foto's nog gaan bewerken. De hoeveelheid bewerkingen die je tijdens deze stap moet voltooien, verschilt van project tot project. Hoewel de meeste fotoboeksoftwareprogramma's bewerkingsmogelijkheden hebben binnen hun platform, kan je ook gewoon een app of een andere site gebruiken. Als je de foto's bewerkt hebt kan je een site gaan zoeken waarop jij je fotoboek wil gaan maken. Op de site kies je een soort fotoalbum uit. Het is mogelijk om ook verschillende thema's te kiezen. Je kan zelf lay-outs maken, maar je kan ook voor jou in elkaar gezette formats gebruiken. Als je klaar bent met je design kan je de foto's erin plaatsen. Daarna kan jij je hele fotoalbum bekijken in een preview en dat is een belangrijke stap. Kijk goed of je fotoalbum eruit ziet, zoals je het wil. Als je dan klaar bent kan jij je fotoalbum bestellen.

En dan?

En dan is het gewoon wachten op je fotoalbum die verstuurd wordt naar je huis. En dat is natuurlijk altijd een spannend moment. Het is handig om alvast te bedenken waar je het fotoalbum neer wil gaan zetten. En zorg ervoor dat je het niet in een al te vochtige ruimte bewaard. Dat is namelijk niet goed voor je fotoalbum!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *