Je durfkapitaal als belegging inzetten? Overweeg het kopen van Ethereum

Ethereum kopen

Wanneer we het hebben over durfkapitaal, dan bedoelen we daarmee het kapitaal dat je in principe zou kunnen investeren of beleggen. Van dit kapitaal moet je dan wel kunnen zeggen dat het niet rampzalig zou zijn als je het onverhoopt zou verliezen. Vaak wordt gesteld dat je altijd genoeg geld op je spaarrekening moet hebben om je vaste lasten voor een jaar mee te kunnen betalen. Het vermogen dat je daar bovenop hebt zou je dus als durfkapitaal kunnen zien. Een goede manier om dit te beleggen is door Ethereum te kopen. Ethereum geldt hierbij als platform waar je kunt beleggen in de Ether (ook wel ETH genoemd) als cryptomunt. Hieronder lees je wat een belegging in Ethereum zo interessant maakt.

Ethereum kopen

Wat maakt beleggen in een cryptomunt als Ethereum interessant?

Een belegging in Ethereum zou om de volgende redenen goed kunnen uitpakken:

  • Beleggen in Ethereum geldt enerzijds als risicovol, maar zoals geldt voor alle risicovolle beleggingen kun je hier wel een flink rendement uit halen.
  • Bij cryptovaluta bestaan er geen banken, overheden en andere centrale instanties. Je bent dan ook niet afhankelijk van het (niet) presteren van dergelijke organisaties.
  • Bij cryptomunten, het verhandelen daarvan en het ermee betalen geldt dat er een gezonde mate van transparantie heerst. Dit terwijl de privacy toch altijd wordt gewaarborgd, zeker bij Ethereum.
  • Cryptovaluta functioneren op basis van een blockchain systeem. Dergelijke systemen staan bekend als nagenoeg onmogelijk te hacken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *